Kövi oszt észt!

Apa Világító Pavilonja

Apa Világító Pavilonja

Ejakuláció

2016. október 23. - koverandras

felcsut-we-have-a-problem.jpg

Kétezerhuszonvalahány. A Fidesz pártelit Azerbajdzsán felé menekül a Felcsúti Kisvasúton, 25 kilométer per órás sebességgel.

Az egész azzal kezdődött, hogy a „Matolcsy Gyuri legénybúcsú” titkos Facebook csoportban az esemény helyszínét Bakura változtatták. Ez volt a jel, hogy gáz van, mindenki csomagoljon. Szigorú volt a protokoll: fejenként egy bőrönd. Rogánéknál eltartott egy ideig eldönteni, hogy melyik legyen: a Fendi, a Gucci, vagy Louis Vuitton? Még a Habony Árpit is felhívták tanácsért. Kora hajnalban feltűnésmentes Ford Fiesta menekülőjárművekkel indult emigrációba az egész nemzeti együttműködés. Nagy volt a kockázat, aki nem ér oda menetrend szerinti indulásig a Vál-völgyi kisvasúthoz, az magára marad.

Szigorú viselkedési normákat írt elő a protokoll: kerülni kell minden feltűnést, a vonaton nincs italozás, hangoskodás, Ria-ria. Egy darabig sikerült is észrevétlennek maradni, aztán végzetes protokollsértés történt: a Vajna Timi szefizett és mindenkit betagelt rajta. Egyszerre indult meg a rezsim ellen az összes éjszakás nővér, áramszünetben nulladik órát tartó számítástechnika tanár, gyártószalaghoz állított hivatali ügykezelő, Nobel-díjas CEU oktató, norvég projektes csapatépítő tréningeken kiképzett civil ellenálló, és mindahányan egyként kattintottak a dühös emoticonra.

Viktor ekkor felgyorsított negyvenre, és előre rendelte a Hernádi Zsoltit, hogy hamarabb fog kelleni a Mol aranykártya. Alig bírta a dízel-hidraulika, az üzembiztos működéshez meg kellett szabadulni a terhektől. Egyből kiszórták a paksi, az olaj- meg az ügynökaktákat, aztán jöttek a libamájkonzervek, Seuso-kincsek, sminktáskák, majd végül a Szent Korona. Még ez sem volt elég, ezért visszavettek a klímából, így már stabilan tudták tartani a tempót, csupán csak hét és fél óra volt hátra a lőkösházi határig. 

Időközben egyre barátságtalanabb tájon haladtak, többen fészkelődni kezdtek a vajszínű műbőr üléseken, ez már a hírhedt „No Go Megye” volt. Egyszerre líbiai playmobil katonák kényszerítették megállásra a vonatot. Mindegyiküknél volt egy Unicumos üveg és azzal fenyegetőztek, hogy kiöntik. Muszáj volt megállni. Azzal a feltétellel engedték tovább a szerelvényt, ha kapnak valami rangos állami kitüntetést. Ekkor jött el a pillanat az utolsó lovagkeresztes Bayer Zsolti számára, aki felállt, és odaadó undorral nyújtotta át érdemrendjét a játék katonáknak a szabad út érdekében.

A vonat tovább mehetett, Kubatov Gabinak pedig muszáj volt rágyújtania ekkora izgalomra, hát ablakot nyitott. Bár ne tette volna, mert rögtön kiszúrták arra portyázó, vénaszkenner megtagadó Fradi ultrák, akik elkezdték dobálni a vonatot pengeélesre csiszolt hamisítvány szurkolói kártyákkal, majd buszra szálltak és üldözőbe vették a menekülőket.

Megpróbálták elérni a maximális 50 km per órás sebességet, ennek érdekében Viktor kikapcsolta a Volt egyszer egy vadnyugatot az összes LCD tévén.  Ahogy robogtak, nyomukban egy Ikarusznyi futball huligánnal a horizonton feltűnt a Kerítés. Ahogy közeledtek észrevették, hogy ott várják őket tapsoló nyugdíjasok, taxis hiénák, és a balliberális sajtó. Viktor fékezésbe kezdett, a vonat nyikorogva megállt, majd egy a pillanattal később hatalmas füst támadt és a felhőből ­­előtűnt egy lángokat lövellő orosz hármasmetró szerelvény. Az ajtaja kitárult, és ott állt Tarlós István.

Integetett, hogy szálljanak át, erre az egész társaság egymást taposva iszkolt, hogy jusson hely a metrón. Az újságírók egyeseket feltartóztattak, így maradt hátra Kövér Laci, aki vesztére dorgálni kezdte az Index, 444 és 24.hu riportereit. Németh Szilárd pedig bedőlt egy taxisnak, hogy az elviszi olcsóbban és beszállt hozzá. A nyugdíjasok ezalatt kitartóan tapsoltak és éljeneztek. Aki tudott, felkapaszkodott a metróra, az ajtók bezárultak és a szerelvény elemelkedett. Viktor az ablakon át nézte a nagy kavarodást, amit maga mögött hagyott. Előre tántorgott a vezetőfülkébe és lerogyott a Pista bácsi melletti ülésre és lenyűgözve nézte a briliáns irányítópultot. Rámutatott a műszerfal közepén pulzáló, gyémántalakú testre:

- Pista bátyám, hát az ott középen, az a nagy villogó, az micsoda?

- Az a Luxuskondenzátor.

- Igen? És mit jelent alatta az, hogy "i.e. 550"

kisvasut_val-v.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://apavilagit.blog.hu/api/trackback/id/tr4011832183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása