Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Kövi oszt észt!

Apa Világító Pavilonja

Apa Világító Pavilonja

12 Lépés

2013. június 10. - koverandras

 

trainspotting_ewan_mcgregor_danny_boyle_002_jpg_vief.jpg

 Van egy ilyen versem. Valamiért levettem innét. Valamiért. Hallgassátok majd élőben. Vagy az is lehet, hogy máshol fogjátok olvasni.

12a.jpg

    Komment: Már régóta akartam írni a függőségekről, nem feltétlenül a sajátjaimról, hanem úgy általában is. Kapóra jött, hogy az idei Margó/Tilos/Summer/V4/akármi slam verseny megadott témája a "függetlenség" volt. Azt gondolom, hogy a függetlenség mítosz, ami nem létezik a mi világunkban, egy kétes valóságalapú eszménykép, amire vágyik az ember olyankor, amikor valami tényező akaratlanul és döntően befolyásolja az életét. A teljes függetlenség teljesen elképzelhetetlen a számomra. Itt nyilván a fogalmak jelentésének szélessége, a használt kontextus sem elhanyagolható, de a szöveg szempontjából ennek most nincs jelentősége. A "függetlenség" kifejezést legtöbbször politikai értelemben használják, autonómiát értenek alatta, ami a mai globalizált világban tulajdonképpen szándéktól függően maga az illúzió, vagy a hazugság.

    A függőség azonban sokkal valóságosabb és gyakoribb jelenség, mint a függetlenség. A 12 lépéses programot szerhasználók rehabilitációja során alkalmazzák, a folyamat (röviden) egy spirituális ébredés útján való megújulásról szól, amely során a függő szembenéz függőségeivel, rájön azok belső okaira, külső szemmel vizsgálja magát és jelenlétét a többi ember között, és felelősséget vállal a saját magáért. A szöveg első pontja a valódi 12 lépés kezdetével megegyező. Ebben a versben sokfajta függőséget közelítettem meg, amelyek komplexen, és számtalan dologra kiterjedve befolyásolják az életet, viszont nem patológiás formájukban, azaz "szokásként" hétköznapinak számítanak, mert számtalan ember életében jelen van közülük egynéhány, sőt van sok olyan függőség is, ami nem fért fel a fenti a listára. Olyan szokások gyökerét tártam fel, amelyek mivel kezdeti állapotokat jelenítenek meg, ezért egész ártatlannak hatnak így. Az is látható ebből, hogy az ember már elég korán ki van téve mindenféle kísértésnek amelyek zömmel a környezetéből származnak.

      Én nem érzem magam a szó patológiás értelme szerint függőnek, számos szokásom van, és a felsoroltak közül is több az, ami korábban, vagy jelenleg is gyakran előfordul nálam, de ettől még ura vagyok az életemnek. Ennek ellenére tudom, hogy számtalan szokás, szenvedély és egyéb tényező befolyást gyakorol rám, és gyakorlatilag mindenkire, attól függetlenül, hogy arról tudomást vesz valaki, vagy nem.       

A bejegyzés trackback címe:

https://apavilagit.blog.hu/api/trackback/id/tr955353094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása