Kövi oszt észt!

Apa Világító Pavilonja

Apa Világító Pavilonja

Pécs az Pécs

2011. szeptember 09. - koverandras

 


 

Hoppácska! Ez a szöveg is eltűnt a blogról. Azért a videón még ott van! Könnyen lehet, hogy a Pécs az Pécs vers írott formája átköltözik nyomtatásba, ezért itt már nem lesz olvasható.

sóki pécs.jpg 

Komment: Ez a slam szöveg a Sopianae Slam Poetry alakuló összejövetelére készült. Mivel a szövegben minimális az elvontság, magyarázni sem különösen szükséges, legfeljebb a benne felvonuló, pécsi belvárost színesítő alakok ismeretlenek azok számára, akik nem pécsiek. Persze még ezer dolgot lehetne mondani Pécsről, de a turista kalauzok már mindent leírtak, az Est és egyéb helyi programújságoknak köszönhetően a kocsmaszektorról is naprakész az információ. Én örülök, hogy pécsi vagyok, és ezt az örömöt nem sajnálom senkitől, akár itt született, akár nem, de kötődik a városhoz, mert Pécs, az Pécs.

(fotó: Sóki Tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://apavilagit.blog.hu/api/trackback/id/tr953213193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fiu 2013.01.31. 13:11:48

Szimpatikus szöveg. Kár, hogy az élő előadású változatáról lemaradtam.
Szörnyű, hogy 61 éve élek Pécsett és a szövegben megemlített jellegzetes figurák közül még csak Kispénz Gézát fedeztem fel.
Látom, hogy fel kell iratkoznom egyszer "Kövi" idegenvezetős városbemutató sétájára, ami minden bizonnyal nagy élmény főleg, ha mindezen figurákkal is sikerül megismerkedni.

koverandras 2013.01.31. 13:19:49

@Fiu: Köszönöm a véleményt! Ez persze szubjektív városkép, nem is akar más lenni. A szülőhely szeretete és az iránta való ragaszkodás a forrása, de természetesen kritikától sem mentes. A figurák egyébként jó időben megtalálhatóak a "helyükön", a videós idegenvezetés során láthatóak is. Jó ötlet a verses idegenvezetés, akár meg is lehetne valósítani. Szép napot! üdv, Kövi
süti beállítások módosítása