Kövi oszt észt!

Apa Világító Pavilonja

Apa Világító Pavilonja

Kocsmatúra Matúra videóklip

2012. május 14. - koverandras

 

 

2012 elején kisebb közvéleménykutatást tartottam azok körében, akik a verseimet ismerik, hogy melyik szövegre forgassunk újabb videót. Magasan a Kocsmatúra nyert, viszont ez komoly feladat elé állított, hiszen egyrészt maga a vers elég hosszú, így mozgalmassá kell tenni ahhoz, hogy az ember képes legyen végignézni, másrészt pedig a múltról szól, ráadásul olyan helyekről, amelyeknek ma már az épülete sem áll a helyén, így megmutatni sem nagyon lehet őket.   

Sokat agyaltunk Éronnal, és arra jutottunk, hogy zárt térben fogunk forgatni, ahol az egyes versszakok szövegét akció formájában visszük képre. Ide bizony már forgatókönyvet is kellett írni és alaposan , szinte másodpercre lebontva kidolgoztuk az egészet. Itt már három kamerával dolgoztunk, lehet hogy szerencsésebb lett volna mindegyikbe egyenként belemondanom a szöveget, de az sajnos elmaradt, így helyenként emlékeztet a videó az RTL klub Fókusz műsorvezetőire. A videót ez alkalommal is ketten nagyjából rendeztük Éronnal, illetve segítségünkre volt Molvay Norbi is, akinek szintén vannak filmes tapasztalatai. Kezdem érteni, hogy egy filmhez miért kell olyan sok ember, ahányat a stáblistán megemlítenek, és már lassanként azt is vágom, hogy miért kell a producer.  

Nagyon sok előmunkálatot és szervezést igényelt maga a forgatás, sok szereplővel kellett időpontot egyeztetni, illetve bizonyos szerepekhez is meg kellett találnunk a megfelelő embereket. Utóbbi esetben a gondot a szerelmespár, de leginkább a punk felkutatása jelentette, mert sorban mondták vissza a jelöltek a szereplést, ilyen okoból, hogy vagy levágta a taraját, vagy vendégek jönnek hozzá, vagy falun lakik és elmegy az utolsó busz, Angliába költözött, dolgozik aznap stb. Szerencsére szinte minden a helyére került a forgatás napjára, lett rendes punkunk is, és két csókolózó pár is akadt, mert a party hevületével a bevállalósság is párhuzamosan erősödött.

Néhány szereplő nem jött el, akit szerettem volna viszontlátni a videón: Gróf Balázs sajnos megbetegedett, Rockfater és Bőrgyula pedig eltévesztették a címet, mert félreértettek valamit. Rockfeterrel többször is beszéltem telefonon, elmondtam neki, hogy őket a Vaskosos jelentbe akarom betenni, és kértem hogy úgy öltözzön fel, mintha legalábbis egy Pokolgép koncertre menne. A forgatás idején ők talpig díszben ácsorogtak a Perczel utcában, ahol a Vaskos állt, hiába mondtam, hogy a ZIONba kell jönniük. De nem búslakodtak utána sokáig, hanem siettek Iron Maiden tribute bulira, ha már egyszer így kiöltöztek.

Volt egy olyan ötlet is, hogy Gyár jelenet alatt régi plakátokat és flyereket is megmutatunk a videón, de abból sajnos nem jött össze elégséges, annak ellenére, hogy néhányan küldtek jegyeket, szórólapokat, és Guszti is nagyon rendes volt, hogy rendelkezésre bocsájtotta gyűjteményét, amely egyébként impozáns, csak sajnos a legtöbb darabja más klubokból való. Ezúton is köszönöm a segítőkészséget!

Én az üvegtörést eleinte elleneztem, de utólag azt mondom, hogy kurvajó ötlet volt minden rizikója ellenére, és megérte azt a néhány üvegszilánkot, ami a nyakamba hullott. Ennek alapja egyébként megtörtént eset, a Toxic clubban ugyanis simán előfordultak ilyenek.

Ez a klip egyébként elég szűk célcsoportnak szól, azoknak, akik kötődnek Pécshez annyira, hogy ismerjék a felsorolt helyeket, ami persze kor szerint is lehatárolja a videó közönségét.

Mindenkinek köszönöm a részvételt, és a segítséget! Külön kiemelném Éront, akit bár már említettem feljebb több helyen, de nagyon hálás vagyok neki, itt a bejegyzés aljában is! Köszi Nyirinek, aki nem volt jelen, ezért lemaradt a stáblistáról, de a helyszín biztosításában szerepe volt. Varga Zolinak a büfé miatt jár a köszönet, és nagyon barátilag számolta a fogyasztást! Nagy köszönet Veszely "Veszkó" Dánielnek és Szolykó Dávidnak, akik a vágóképek felvételeit készítették, és persze hatalmas köszönet Hagymának és Sanyilónak, akik a videó pultos főszereplői. Nem ma kezdték!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://apavilagit.blog.hu/api/trackback/id/tr894507537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása